За нас

За нас

Свободни българи

Ние не сме партия и никога няма да бъдем.Партиите са зло, чиято цел е политиката на изкуствения компромис.Това е компромис и заговор между тези които избираме, където винаги жертва на заговора   стават нашите интереси.

Ние не сме НПО– не се изхранваме от фондации на Сорос или на Путин. По принцип не се нуждаем от пари за нашата работа.

Ние не сме леви или десни. 20-и век беше века на идеологиите, но той отмина, сега сме в 21 век ,в който няма идеологии. Да бъдат заставяни всички да членуват в ТКЗС е лошо. Но не по малко лошо са платеното здравеопазване и образование, както и това производството на електроенергия да бъде в частни ръце.

Ние не сме русофоби или евроскептици, ние отстояваме нашия български интерес. Ако Русия иска да построи газопровод ,при който България ще получава евтин газ и ще има постъпления от транзита в Европа-ние сме за! Ако ЕС иска да строи магистрали , да може чрез пристанищата на България и Гърция да обменя товари с континанталната част на Европа-ние също не сме против. Но ние разбираме че газопровода е нужен и на Русия, точно както и магистралитре са нужни на ЕС и не приемаме да ни представят това като подаръци и на всичкото отгоре да ни диктуват условия как да живеем.

Ние нямаме лидер. Лидера означава сляпо подчинение на йерархия. За авторитарните организации е достатъчно лидера да бъде отстранен и тя ще престане да същесвува. Но организация водена от ясна идея, която е разбираема от народа и нужна за народа , такава организация е невъзможно са бъде спряна.

Отношението към държавата

С какво е длъжно   детето родено в България към своята държава? С нищо! Но държавата получава данък от всяка негова пелена, от всяка вещ която родителите му купуват.А когато порастне ,ще плаща данък на държавата от своята заплата. Но за какво?

В действителност човек може да съществува и без държава,но нито една държава не може да съществува без хора!

И възниква въпрос, а какво е държавата? След като живеем в пазарна икономика-то държавата всъщност е фирма, в която всеки новороден е не само работник , но и стопанин. Където Парламента е съвет на директорите,избран от собствениците-тоест гражданите.А правителството е изпълнителния орган. И какво право имат те да дейстат против нашите интереси,а още повече да се отнасят към нас като към слуги? Простата истина е, че собственик на България са гражданите на България, а не САЩ, ЕС, бизнесмени, депутати или президенти.

 

Кой е гражданин?

Вие сте роден в България,имате паспорт и смятате че това Ви прави гражданин?

Не, гражданин е човек който знае законите, знае своите права и задължения и умее да отстоява правата си.Гражданина е този който не просто ходи или не ходи на избори , а този който знае задълженията на   депутата , кмета ,полицая и на всеки държавен служител, и който ги заставя да служат в интерес на народа.

Ако Вие не разбирате това, а просто ходите на работа за да получите някакви пари, ако се държите раболепно с полицая на улицата, ако смятата депутата за по важен от вас, само защото е депутат, значи Вие не сте гражданин, а най много електорат.Ако и на избори не ходите,то вие сте просто биомаса, дойна крава, за която всичко решават други.

 

Нашата цел

Нашата цел е да построим гражданско общество в България.Общество в което гражданите контролират властта и сами решават как да се развива страната.

Защото ако гражданите не контролират властта,не знаят своите права и не могат да се борят за тях- те не са общество, а просто стадо.

За нас

Организация за координиране на граждански протести.

за контакт

Свободна България

freebgorg@gmail.com

Яндекс.Метрика