Радев извърши клетвопрестъпление в момента на клетвата

Радев извърши клетвопрестъпление в момента на клетвата

Това следва от собствените му думи при полагане на клетвата за Президент. Четири кратки цитата:

 

1. „България днес е член на ЕС и НАТО.Членството в двата съюза е стратегически избор, който
не трябва да бъде поставен под въпрос.“

-Според конституцията Президента има важни  правомощия и задължения в областта на външната политика. Той директно може да назначи референдум за членството в ЕС и НАТО. Но само народът притежава  върховното право да се произнася за външнополитическите членства  на България.  Президентът не може да казва какво трябва или не трябва да се поставя под въпрос!  Нито пък може да казва, че някой избор, направен без волеизявление на народа, е стратегически,  епически, галактически …

С това изречение лицето Радев показва вопиюща некомпетентност. Но също и  намерение за груба злопупотреба с власт, за нагло и безочливо  превишаване на правомощия. Безспорен гаф!

Веднага след това Радев добавя:

2.„Българската външна политика трябва да се формулира у нас и да се отстоява навън, а не обратно.“

-Тук сам признава, че българския  народ е върховен суверен. А значи фактически  сам потвърждава, че малко преди това е направил  гаф. Но го казва в опит  да замаже и размие смисъла на собствените си думи. Класически пример за двуличие и лицемерие, характерно за всеки безгръбначен евронатовски паразит.

3.„Убеден съм, че Обединена Европа трябва да бъде съхранена на всяка цена.“

– Това вече сме го чували, такива са убежденията на всеки  българоубиец и  фашист, готов да съхранява ЕС и НАТО на всяка цена, дори до последния българин.

4.„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“

– Тези думи произнесени от лицето Радев, сами по себе си не струват нищо. Защото  са в пълно противоречие с току що казаното от самия него. В контекста на речта му,  те са просто заключителна част на явно и   изразително клетвопрестъпление.

Лицето Радев не е български президент, най малкото защото не положи истинска клетва. Това лице  е било летец, но в политиката е банален „парашутист“, спуснат от вън- от САЩ, НАТО и ЕС , за да ги брани и съхранява „на всяка цена“,  до последния  българин.

Comments

comments

Comments Are Closed!!!

За нас

Организация за координиране на граждански протести.

за контакт

Свободна България

freebgorg@gmail.com

Яндекс.Метрика